Politiehoofddoekjes

Afgelopen week vond mevrouw Elatik het een supervet idee om het politie-uniform te ontdoen van de, voor haar uitermate storende, neutraliteit en de seculiere waarde die al decennialang inherent zijn aan dit uniform. Dus stelde zij voor om moslim-agentes in het Amsterdamse korps toe te staan een hoofddoekje te mogen dragen. De hidjab, oftewel: hoofddoek, is een islamitisch symbool en doet niets af aan de neutraliteit van een moslim-agente; althans Elatik schijnt die quatsch zelf te geloven. De leiding van het Amsterdamse politiekorps is in mijn optiek volledig mesjogge omdat ze dit voorstel niet honend weg hebben gestemd. Neen, in tegendeel, ze willen het zelfs serieus overwegen!

De hoofdstedelijke wouten hebben sinds enige jaren een sterke drang naar diversiteit. Zij willen een afspiegeling zijn van de Amsterdamse samenleving. Zo hebben zij, zonder veel succes, getracht homo's te rekruteren, maar die nichten waren vast niet geïnteresseerd in iets anders dan de motordivisie; heel geil hoor die leren motorpakken. De dienders hebben hierna maar hun pijlen gericht op mensen met een andere etniciteit; dit heet: positieve discriminatie jongens en meisjes. Om tot een accurate bevolkingsafspiegeling te komen, betekent dit uiteraard dat het korps grotendeels uit allocht... uhh pardon... uit mensen met een migratieachtergrond zou moeten bestaan. Hiervoor hebben de hotemetoten van het Amsterdamse korps in haar oneindige wijsheid besloten om mevrouw Elatik aan te trekken, als: directrice diversiteit. Dit voor een méér dan royaal salaris, van maarliefst: €12.000 per maand!

Fatima Elatik is, gelijk aan Rob Oudkerk, een gevallen 020 PvdA-ex-politica. Elatik nam zitting in de Amsterdamse gemeenteraad als raadslid, als stadsdeelwethouder van stadsdeel Zeeburg en vervolgens als stadsdeelvoorzitter van het nieuw gefuseerde Amsterdam-Oost. Zij hield zich bezig met onder andere: onderwijs, jeugdbeleid, sport, openbare orde, veiligheid, grotestedenbeleid en vrouwen-empowerment. Dat laatste is zo'n jammerlijk verkwistende emancipatieportefeuille waar bakken met subsidiegeld in worden gestort maar wat helemaal geen flikker oplevert. Maar, de bizar schaamteloze geldverkwisting terzijde latende. Elatik moest opstappen in 2010 omdat ze had gejokt of in ieder geval niet alles had verteld aan de gemeenteraad over de financiële chaos omtrent muziekcentrum MuzyQ. Nota bene! Haar eigen PvdA trok de stekker uit de coalitie van de deelraad, omdat óók zíj beseften dat het onacceptabel was dat de deelraad een grotesk groter financieel risico liep met betrekking tot de garantie die was afgegeven aan het muziekcentrum, dan dat zij initieel hadden gedacht. Elatik was hier dus schuldig aan het verdoezelen van cruciale informatie. Enigszins verwonderlijk nietwaar? Dat het verzwijgen van feiten óf hierover liegen, óók een absolute doodzonde is in A'dam-Oost! We mogen dus veilig concluderen dat juffie Elatik het niet al te nauw neemt met de waarheid. Misschien beschouwt ze haar waarheid als een reeks van 'alternatieve feiten', om zo maar eens met de woorden van Trumps raadsvrouwe Conway te spreken.

Wat schetst echter de collectieve nationale verbazing? Eén dag later ontkent Elatik glashard dat het omstreden politiehoofddoekjesvoorstel van háár afkomstig is. Het grappige is dat zij eveneens ontkent zich bezig te houden met diversiteit binnen het korps, terwijl de hoofdbobo van de Mokumse pliesie ten anderen male bevestigt dat Elatik wel degelijk adviezen geeft met betrekking tot het diversiteitsgeneuzel in het korps en zij zelfs is gekroond tot: directrice diversiteit. Elatik liegt wanneer het haar goed uitkomt, wellicht is zij dankzij de beziging van takiyya de vaardige leugenares zoals wij haar kennen. Echter het maakt geen fuck uit of Elatik daadwerkelijk dit bezopen idee heeft geponeerd of niet. Het verontrustendste van dit hele gedoe, is dat er een discussie is ontstaan waarbij menigeen - bijna agressief - over elkaar heen buitelt om zijn óf haar politiek correct doordrenkte mening te verkondigen.

Hoofddoekjes zijn religieuze symbolen en horen níet thuis bij de politie of welk autoritair instituut dan ook verbonden aan de Nederlandse staat. De uitvoering van deze diensten dient altijd zo neutraal als mogelijk te geschieden. Daarom pleit ik als volgt: elk symbool dat verbonden is aan: geloof, religie, idealisme of politieke overtuiging is ongewenst op, aan óf bij het uniform van: politieagenten, advocaten, rechters, militairen, etc. Een hoofddoekje, een tulband, een keppeltje, een kruisje, een hakenkruis, een ichtusvis, een darwinvis of welk ander levensbeschouwelijk óf politiek geaard symbool dan ook, is - wat mij betreft - onwenselijk wanneer het wordt gecombineerd met een uniform van een autoritaire dienst. Want een uniform is meer dan een apepakje, het staat voor de Nederlandse staat en die staat is - gelukkig - nog altijd seculier.

Copyright © 2017 Ron de Leeuw