Onderbroekentirade

Online aankopen doen is de beste vinding sinds de uitvinding van de blikopener! Menig boek of dvd'tje heb ik al online besteld. Maar kleding, daar waag ik me niet aan. Een onderbroek uitkiezen bij Zeeman is toch wel een heel stuk eenvoudiger dan dat ik online mijn lendendoek tracht aan te schaffen.

Sowieso moet je jezelf al door twee pagina's "fashion" en "lifestyle" heen worstelen. Vervolgens krijg je een menuutje en daar ga je filteren; dus ik kies 'mannenmode' en voor ik het weet word ik nonchalant aangekeken door een mannelijk model met ray-ban zonnebril, in een dito houding met de populaire 3-dagen-baard.

Vervolgens mag ik aangeven wat voor kleding ik wens te bekijken, dus zoek ik naar 'onderbroeken' maar dat wordt dan ineens 'ondermode' genoemd; zo'n term waarvan je teennagels, gevoed door grenzeloze walging, zich als vanzelf beginnen op te krullen. Enfin, ik klik het linkje aan en daar zie ik allemaal goed gevulde onderbroeken. Ik durf te wedden dat in elke onderbroek een paar in elkaar gestoken sokken is gestopt, puur voor de suggestie, dat verkoopt nu eenmaal beter. Je kiest dan een modelletje dat je enigszins aanspreekt. Ik wil een heel erg standaard model. Dus geen brede elastische band met een merknaam erop gedrukt. Ook wil ik geen push-up onderbroek, hierdoor lijken je billen ronder en komen ook de familiejuwelen wat beter naar voren, zodat het groter lijkt; fijn voor de onzekere man.

Maar dan komt het allerergste! De maat van de onderbroek! Welke maat moet ik hebben? Welnu, ik heb een dikke reet dus ik heb maat… uhh dat weet ik niet. Ik weet niet welke maat ik heb! Dus ik kijk even in m'n onderbroeken in de kast. Blijkt dat die allemaal verschillende maten hebben. Sommigen zijn zelfs XXXL! Ja je leest het goed, tot 3 keer toe extra large. Maar andere onderbroeken geven enkel een cijfer op: NL 8 / FR 16. Dus ik ga eens de matentabel bekijken, even wat hulp met het bepalen van de juiste maat. Maar door wat voor soort MODENAZI is zo'n tabel in elkaar gezet? Je dient eerst onderzoek te doen naar allerlei verschillende modetermen alvorens je begrijpt wáár, je wélke maat moet bekijken. Kijk ik dan bij een matentabel van een andere online onderbroekenboer dan blijkt dat zij er een heel andere matentabel op nahouden. Bij de ene winkel heb ik XL en bij de andere heb ik het gigantische achterwerk van 4XL.

Hoe doen anderen dit? Ik zit hier met bonkende hoofdpijn, opgekrulde teennagels en kloppende aders op m'n voorhoofd deze irritatie weg te bijten. Mezelf vertellend dat het allemaal niks uitmaakt. Het maakt ook geen zak meer uit, ik ga morgen namelijk gewoon naar de Zeeman. Daar ZIE ik wat ik nodig heb, zonder matentabellen die je alleen nog maar verder verwarren.

Copyright © 2012 Ron de Leeuw